Щоб ягоди були соковиті та смачні: як і чим підживити кущі малини навесні

Читать на русском
Автор
Після зими кущі малини потребують удобрення Новина оновлена 06 квітня 2024, 13:16
Після зими кущі малини потребують удобрення. Фото Pinterest

З цими добривами врожай буде пишним та смачним

Поле зими кущі малини вимагають підживлення, щоб потім порадувати соковитими та смачними ягодами. "Телеграф" уже розповідав, як і чим підгодувати троянди після зими, а сьогодні ділиться порадами, як і чим підживити кущі малини.

Солодкі, соковиті та ароматні ягоди малини виростуть і дозріють, якщо у квітні правильно внести добрива для кущів, пише vikna.tv. Справа в тому, що малина вбирає корисні речовини з ґрунту, тому вносити добрива потрібно саме під кущі, де коренева система.

Для удобрення малини можна використовувати як органічні, і мінеральні добрива. Головне дочекатися, щоб ґрунт добре прогрівся.

Мінеральні добрива

Найчастіше для мінерального підживлення малини беруть аміачну селітру, сечовину та кеміру. Якщо вирішили підживити малину аміачною селітрою або сечовиною, потрібно рівномірно розсипати добрива в розрахунку — 1 ложка на кожен квадратний метр, а потім розподілити граблями.

Якщо вибрали кеміру, її потрібно розвести у воді в пропорції 3 ст. л. у 10 л. Такої суміші вистачить приблизно 10 кущів малини.

Органічне добриво

До органічного добрива відноситься гній, перегній та послід. Кілограм гною чи посліду потрібно розвести в 10 л води і рівномірно вилити під кущі малини. Перегною знадобиться набагато більше — до 5 кг на кожен кв. м. землі.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим і як підгодувати півонії навесні. Буятимуть розкішними квітами весь сезон.