Не заряджайте так телефон: типові помилки, які допускає кожен

Читать на русском
Автор
860
Правильне заряджання телефона
Правильне заряджання телефона. Фото Canva

Не робіть ці речі, щоб не зіпсувати батарею

Коли ми ставимо телефон на зарядку, ми не задумуємось про те, як правильно це робити. Єдина мета — аби заряд був високим. Однак, при такому підході існує висока ймовірність, що батарею потрібно буде замінювати швидше, ніж могло би бути. До речі, ми розповідали, як безпечно заряджати телефон.

iTech поділився, які часті помилки ми допускаємо, коли заряджаємо телефони. Зверніть увагу на ці моменти.

  1. Неякісний зарядний пристрій — це те що однозначно шкодить вашому пристрою. Нерідко підроблені зарядки перегріваються та можуть навіть спричинити займання.
  2. Зізнавайтесь, хто заряджає телефон вже тоді, коли він практично повністю розрядився? Це типова помилка, але так робити не варто. Підключайте до зарядного пристрою вже тоді, коли помітили 20-30%. Так, батарея довше вам прослужить.
  3. Якщо відчуваєте, що телефон — гарячий, не поспішайте ставити його на заряджання. Почекайте, допоки він охолоне. Також не варто заряджати телефон під сонцем або біля джерел тепла — радіаторів.
  4. Не користуйтесь гаджетом під час зарядки. Тоді ви помітите, що процес відбувається значно швидше.
  5. Чимало з нас залишають телефони заряджатися на ніч. Але коли з'явилися повні 100%, телефон не можна залишати підключеним до зарядного пристрою. Це суттєво знижує ємність батареї.

Раніше "Телеграф" писав, чому функція швидкого заряджання не працює. Це може бути через збої в телефоні, застаріле програмне забезпечення, пошкодження гнізда.