Як позбутися плям на білому одязі: 4 копійчані засоби для прання

Читать на русском
Автор
Ефективне чищення плям на білому одязі
Ефективне чищення плям на білому одязі. Фото Canva

Плями на білих речах легко відчистити легко відчистити домашніми засобами

Білий одяг — це красиво та стильно, але геть не практично. На таких речах видно кожну пляму, тому доводиться часто прати. Бувають плями, які не виходить відчистити. Можна скористатися перевіреними та доступними засобами. До речі, раніше ми розповідали, який засіб для прання робить одяг м'яким.

Експерти з прання розповіли, що якщо забруднили одяг, тут важливо не зволікати й діяти швидко, пише Express.co.uk. Особливо, якщо пролили на річ — каву, вино чи щось жирне. Допоможуть чотири прості засоби, які є на кухні у кожного.

Оцет

Цей засіб є одним із найпопулярніших саме для видалення плям. Просто налийте нерозведений оцет на пляму та промокніть там ганчіркою. Не тріть, просто поставте на прання у машинку. Таким методом можете очищати плями від трави, кави, вина, соусів.

Лимонний сік

Лимонний сік розщеплює стійкі плями при контакті. Знову ж таки треба налити засіб на пляму й не терти, а відправити у пральну машинку. Утім, цей спосіб не рекомендується для делікатних тканин. Підійде для плям від ягід, вина, томатного соусу та гірчиці.

Сіль

Це потужний універсальний засіб для різних видів забруднень: жиру, поту, вина, крові. Сіль здатна вивести навіть глибокі плями. Насипте сіль на пляму та нехай постоїть 10-15 хвилин, а потім промокніть. Тоді періть, але при найнижчій температурі.

Перекис водню

Фахівці радять використовувати цю рідину, якщо треба позбутися крові на одязі. Спершу просто помийте річ під холодною водою, а тоді змочіть перекисем водню. Змийте залишки та покладіть у пральну машинку. Експерти кажуть, що перекис водню — природній відбілювач, який допомагає позбутися плям.

Раніше "Телеграф" писав, як випрати рушники, щоб вони були як нові. Знадобиться один простий засіб, який коштує копійки.