Це полегшить ваше прибирання: як почистити штори прямо на карнизі

Читать на русском
Автор
Освіжити штори можна прямо на вікні
Освіжити штори можна прямо на вікні. Фото Freepik

Чистити штори ще ніколи не було так легко

Перед Великоднем багато господинь поспішають навести лад і освіжити будинок після зими. Тому саме навесні прибирання стає особливо складним і виснажливим. Однак його можна полегшити, якщо не прати штори, знімаючи їх повністю, а освіживши прямо на карнизі. "Телеграф" вже розповідав, які народні засоби зроблять тюль білим і свіжим, а сьогодні ділиться лайфхаком, як почистити штори на карнизі.

Як виявилося, все, що вам потрібно, це зібрати пил з тканини штор і легенько пройтися мильним розчином, пише ТСН. Пропонуємо докладніше дізнатися, як це правильно робити.

Як випрати штори, не знімаючи їх з карнизу

Спочатку пропилососьте штори за допомогою спеціальної насадки. Пройдіться по всій поверхні тканини з цією насадкою і зберіть пил. Якщо насадки немає, намотайте на трубу пилососа чисту вологу ганчірку та увімкніть найслабший режим.

Для очищення штор потрібно зробити мильний розчин з використанням господарського мила. Для цього натріть на тертці трохи мила і розбавте його в теплій воді — має вийде прозора мильна рідина з невеликою кількістю піни. Змочіть у цьому розчині чисту губку і легенько пройдіться по всій поверхні штор. При цьому намагайтеся сильно не намочити їх. Після такого чищення ваші штори знову будуть чистими та свіжими.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відіпрати бруд та жовтизну з тканинного взуття. Подаруйте улюбленим кросівкам нове життя.