Подаруйте кросівкам нове життя: як відіпрати бруд і жовтизну з тканинного взуття

Читать на русском
Автор
Простий засіб допоможе повернути кросівкам свіжий вигляд Новина оновлена 11 квітня 2024, 15:32
Простий засіб допоможе повернути кросівкам свіжий вигляд. Фото Freepik

З цим лайфхаком ваші кросівки будуть, як нові

Тканинні кросівки — зручне, легке та практичне взуття, яке чудово підходить для теплого сезону. Однак, щоб взуття гарно виглядало, за ним потрібно доглядати. "Телеграф" вже розповідав, як швидко освіжити подушки без прання, а сьогодні ділиться, як правильно та ефективно випрати тканинні кросівки.

Перше, що потрібно зробити перед пранням кросівок у пральній машині та приготування спеціального розчину, це промити тканинне взуття у чистій прохолодній воді, пише ТСН. А потім приступайте до приготування розчину для чищення.

Змішайте 1 ковпачок гелю для прання та 2 столові ложки кальцинованої соди. Добре перемішайте, щоб сода повністю розчинилася в гелі, та нанесіть цю пасту на промиті кросівки. Потім покладіть взуття в пральну машинку і киньте разом із ними одну таблетку солі для миття посуду. Харчову сіль не рекомендується використовувати, оскільки вона може нашкодити машині.

Виберіть режим прання "Спортивне взуття", а якщо у машини такого немає, то просто виставте температуру на 40 градусів і віджим на 400 оборотів. Також підійде режим із мінімальним віджимом.

Сушити випране взуття найкраще на свіжому повітрі під сонячним промінням. Після такого очищення та прання ваші кросівки знову будуть чисті та свіжі.

Раніше "Телеграф" розповідав, що одна проста хитрість позбавить від бруду шви між плиткою. Цей засіб є у вас на кухні.