Ви могли не знати ці хитрощі: як випрати штори навесні, щоб вони довго радували свіжістю

Читать на русском
Автор
З цими лайфхаками прання штор стане простішим Новина оновлена 06 квітня 2024, 09:21
З цими лайфхаками прання штор стане простішим. Фото Freepik

Лайфхаки та хитрощі для прання штор та фіранок

З приходом весни багато господинь починають робити генеральне прибирання вдома. Найчастіше це прибирання включає миття вікон та прання штор, тюлю, фіранок. "Телеграф" вже розповідав, як випрати джинси і не засмутитися, а сьогодні ділиться хитрощами, як ефективно випрати штори та фіранки.

Найчастіше штори зроблені з тонких делікатних тканин, тому потребують особливого догляду, пише unian.net. Найкраще прати штори в пральній машині в режимі делікатного або ручного прання, або виставити програму для прання шовкових речей, вона більш щадна.

Також експерти рекомендують прати штори в режимі низьких температур — 30-40 градусів буде оптимально для тканини, щоб не пошкодити її. Також постарайтеся максимально скоротити час прання в машині, адже шторам достатньо буде освіжитися та ополоснутися від пилу, і вони знову будуть чисті.

Якщо ваші штори пожовтіли від сонця або диму, то при пранні можна додати кондиціонер для білизни для білого або кольорового. Якщо ви перете кухонні фіранки, які крім пилу збирають ще й жир, то в машинку можна додати сіль, це допоможе вивести плями.

Після прання та розвішування штор та тюлю назад на вікно, є одна хитрість, яка допоможе зберегти їхню свіжість. Просто розпорошіть на поверхню штор лак для волосся. Це розгладить матеріал та створить тонку плівку, яка допоможе захистити тканину від пилу.

Раніше "Телеграф" розповідав, які копійчані засоби допоможуть вивести плями від кави з одягу. Впораються з першого разу.