Ці народні засоби зроблять тюль білосніжним і свіжим

Читать на русском
Автор
Ці засоби для очищення тюлю є на кожній кухні Новина оновлена 16 квітня 2024, 19:48
Ці засоби для очищення тюлю є на кожній кухні. Фото Freepik

Чим відбілити та освіжити тюль після зими

Навесні багато господинь знімають штори та тюль, щоб освіжити та випрати після довгої зими. Є три ефективні народні засоби, які допоможуть вибілити тюль. "Телеграф" вже розповідав, які речі не можна прати разом, а сьогодні ділиться, як випрати та відбілити тюль у домашніх умовах.

Як виявилося, є три простих народних засоби, які допоможуть впоратися із сірістю та жовтизною на тюлі, пише obozrevatel.com. Всі ці засоби точно є у вас на кухні.

Як відбілити тюль — народні способи

Оцет

Зробіть розчин оцту з водою, де одна частина столового оцту і три частини води. Потім замочіть тюль у цьому розчині на півгодини і поперіть в машинці в делікатному режимі. Найкраще сушити тюль на свіжому повітрі. Оцет допоможе вивести жовтизну з тюлю та освіжити його.

Лимонна кислота

Розчиніть лимонну кислоту у теплій воді та замочіть тюль на 30 хвилин. А потім поперіть в машинці при мінімальній температурі (делікатний режим). Лимонна кислота освіжить тюль, зробить його більш чистим та білим.

Харчова сода

Якщо на тюлі є плями та серйозні забруднення, вивести їх можна за допомогою соди. Зробіть пастоподібний розчин соди з водою та обережно нанесіть на особливо забруднені ділянки. Залиште на 15-20 хвилин, змийте холодною водою і поперіть в машинці в делікатному режимі. Сода виводить плями, відбілює та освіжає тюль.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відіпрати бруд та жовтизну з тканинного взуття. Подаруйте улюбленим кросівкам нове життя.