Вони є на вашому смартфоні: два додатки пожирають заряд батареї

Читать на русском
Автор
10370
Програми – головні винуватці розрядки телефону Новина оновлена 06 квітня 2024, 21:49
Програми – головні винуватці розрядки телефону. Фото Pixabay

Позбудьтеся цих програм, щоб ваш смартфон завжди залишався зарядженим

Багато українців прагнуть знайти способи заощадити заряд свого мобільного телефону. Часто причиною швидкої розрядки гаджета є додатки, що широко використовуються.

Фахівці згадують про дві популярні програми, які особливо сильно навантажують ресурси смартфонів. Про це пише the sun.

Які додатки швидше "садять" заряд батареї

Instagram і Facebook, дві з найпопулярніших програм на вашому мобільному пристрої, можуть значно навантажувати його батарею. Видалення Facebook може скоротити витрати на 20 відсотків, а видалення Instagram ще більше — до 25 відсотків. Це пов’язано з тим, що обидва додатки працюють у фоновому режимі, що призводить до виснаження заряду.

Додатки, які залишаються активними у фоновому режимі, часто мають доступ до різних дозволів і можуть продовжувати використовувати енергію акумулятора, навіть якщо ви активно не користуєтеся ними. Якщо видалення Facebook та Instagram не є варіантом, можна змінити налаштування, щоб вони не оновлювалися у фоновому режимі. Ще одне рішення – використовувати ці соціальні мережі через ваш браузер на вашому телефоні.

Раніше ми писали, як дізнатися, які програми розряджають ваш акумулятор найбільше. Існує спосіб виявити так звані "додатки-вампіри".