Праска не зіпсує одяг: як доглядати за приладом

Читать на русском
Автор
На прасці з часом з’являються забруднення
На прасці з часом з’являються забруднення. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтеся, як легко очистити праску від нагару та накипу

Кожен побутовий прилад потребує хоча б мінімального догляду. І праска не є винятком. Згодом на підошві праски можуть з’явитися темні плями. Ці забруднення можуть будь-якої миті зіпсувати одяг.

Тому в такій ситуації праску необхідно якнайшвидше очистити. Зробити це дуже легко за допомогою домашніх засобів.

Раніше ми розповідали, яку воду краще використовувати для праски. Тепер разом з Apartment guide розповімо, як очистити прилад.

Як почистити праску від нагару

Найпростіший засіб для очищення праски – сода. Зробіть пасту з харчової соди та води та нанесіть її на чорні крапки на підошві праски. Акуратно протріть м’якою тканиною або неабразивною губкою, а потім промийте вологою тканиною.

Морська сіль також очистить прилад. Увімкніть праску на максимальну потужність і покладіть на дошку для прасування коричневий паперовий пакет, газету або вощений папір, а зверху щедро посипте морською сіллю. Почніть прасувати поверхню круговими рухами. Продовжуйте цей процес, поки сіль не змиє весь бруд з праски. Після цього зітріть залишки солі вологою ганчіркою.

Якщо головна проблема із праскою — корозія, трюк із рушником та оцтом допоможе йому виглядати як новий. Змочіть рушник оцтом, а потім покладіть праску на рушник підошвою вниз. Залишіть прилад на просоченому оцтом рушнику на 30 хвилин, перш ніж витерти його.

Зубна паста видаляє не тільки наліт із зубів, а й бруд із праски. Все, що вам потрібно зробити, це нанести невелику кількість білої зубної пасти на уражені ділянки підошви праски. Залиште засіб на кілька хвилин, а потім витріть його чистою тканиною.

Розплавлений пластик легко видалити із праски за допомогою льоду. Помістіть праску в миску або каструлю, наповнену льодом, щоб затвердів пластик. Якщо ваш пластик вже затвердів, ви можете пропустити цей крок. Візьміть пластиковий ніж або лопаточку і зішкрібайте пластик, потім протріть праску вологою ганчіркою, поки поверхня не стане гладкою.

Раніше "Телеграф" розповідав, які помилки призводять до утворення плісняви у пральній машині. За допомогою одного лайфхаку машинка завжди буде чистою.