Вода з крану може зруйнувати вашу праску: розглянемо, які види води найкраще підходять для цієї цілі

Читать на русском
Автор
1265
Якщо ви побачите накип на поверхні праски, це означає, що ви використовуєте неправильний тип води (фото створене з допомогою ШІ)
Якщо ви побачите накип на поверхні праски, це означає, що ви використовуєте неправильний тип води (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Неправильна вода — це шлях до поломки

Праска — це незамінний помічник у кожному домі. З її допомогою ми прасуємо одяг, штори, постільну білизну та інші речі. Але щоб праска служила довго і безвідмовно, важливо правильно використовувати її.

Зокрема, важливо знати, яку воду можна заливати в праску, а яку — ні, інформує unian.

Яку воду можна заливати в праску?

  • Ви можете придбати спеціальну воду для прасок у відділах домашньої хімії.
  • Інший варіант — це демінералізована вода, яку отримують шляхом деіонізації.
  • Фільтрована вода вважається одним з найкращих варіантів для прасок, адже вона очищена від солей і не шкодить приладу.

Яку воду не можна заливати в праску?

  • Звичайна вода з крану часто використовується через свою доступність, але це не найкращий вибір. Водопровідна вода в містах часто містить домішки, що призводять до утворення накипу. Якщо ви колись боролися з накипом у чайнику, можна уявити, що відбувається всередині праски. Тому використання кранової води для праски не рекомендується, оскільки це може скоротити термін служби праски та пошкодити одяг.
  • Щодо кип'яченої води, це також погана ідея. Незважаючи на те, що кип'ятіння води видаляє деякі домішки, вона все одно може залишати осад, який з часом забиває отвори на підошві праски, ведучи до її поломки.

Якщо ви будете використовувати невідповідну воду, це може призвести до таких проблем:

  • Утворення накипу. Накип може забруднювати внутрішні частини праски, зменшувати теплопровідність і призвести до її поломки.
  • Пошкодження внутрішніх частин. Невідповідна вода може містити агресивні хімічні речовини, які можуть пошкодити внутрішні частини праски.
  • Витік води. Неякісна вода може призвести до витоку води з праски.

Щоб уникнути цих проблем, використовуйте лише правильну воду для праски.

Раніше "Телеграф" розповідав, про прості кроки, як відчистити праску засобами із дому. Окрім цього, вас може зацікавити стаття про те як швидше прасувати речі.