Більше так не робіть: які помилки призводять до розмноження бактерій та цвілі у пралці

Читать на русском
Автор
Цей лайфхак вам знадобиться
Цей лайфхак вам знадобиться. Фото unian.ua

Пральна машина довго буде справною

Пральна машинка є незамінним помічником кожної господині. Її необхідно регулярно чистити, аби вона була придатною до користування протягом багатьох років.

А також важливо слідкувати, чи не утворюється всередині техніки пліснява та цвіль. Аби цього не сталося, варто забути про популярні помилки, які ви, можливо, допускали, інформують на порталі "Ukr.Media".

Помилки, через які пральна машина стає розсадником бактерій і цвілі

Делікатний або швидкий режим

Постійне використання делікатного або швидкого режиму прання означає, що вода нагрівається лише до 30-40 градусів, що часто не є достатньо ефективним для знищення бактерій та грибкових спор. Це може спричинити осідання мікроорганізмів на внутрішній стороні барабана та дверцятах пральної машини.

Кондиціонер для білизни

Постійне використання кондиціонера або ополіскувача може сприяти утворенню слизового нальоту на пластикових, металевих і гумових поверхнях пральної машини. Цей наліт не змивається повністю і стає сприятливим середовищем для розмноження цвілі.

Мокра білизна

Після завершення циклу прання важливо не залишати білизну в барабані пральної машини на тривалий час. Вологість, холод та брак свіжого повітря створюють ідеальні умови для розмноження грибка. Рекомендується виймати речі з барабана негайно після завершення прання або, у крайньому разі, протягом 2-3 годин.

Закриті дверцята

Не рекомендується закривати дверцята пральної машини, якщо всередині барабана ще залишилася вода. Це може призвести до підвищеної вологості, що сприяє швидкому розвитку цвілі, особливо в поєднанні з низькими температурами. Рекомендується залишити їх відчиненими на деякий час, доки внутрішня частина повністю не висохне.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому пральна машина може підскакувати під час віджиму. Також ми поділилися інструкцією, як цього уникнути.