Поспішайте, щоб встигнути: коли найкраще садити гарбуз у відкритий ґрунт

Читать на русском
Автор
797
Терміни посадки гарбузів у відкритий ґрунт навесні 2024 року
Терміни посадки гарбузів у відкритий ґрунт навесні 2024 року. Фото Canva

Цю культуру треба посадити вчасно для великого урожаю

Гарбуз — це овоч, який надзвичайно цінний вітамінами у своєму складі. З нього готують супи, каші та додають до салатів. Гарбуз часто садять на своїх ділянках навіть непрофесійні городники, бо його неважко вирощувати. Головне — знати правильні терміни, коли час саджати.

Гарбуз любить тепло, тому його варто садити на ділянці, коли температура землі сягає від +15. Надворі теж має бути вже досить тепло, +18-20, бо ця культура погано переносить холод, пише "Телеграф". Зазвичай — це кінець квітня або початок травня.

Цей овоч рекомендують садити на добре освітлених ділянках з пухкою землею. Краще не обирати низинні місця. У землю можна внести перегній, компост і пісок. А от на кислих ґрунтах гарбуз не дозріє. Також важливо обірвати всі бур'яни.

Городники радять садити гарбуз увечері. Ямки треба викопувати на 5-7 сантиметрів. На дно можна додати золу. Кожну лунку поливаємо водою та ставимо туди кущики з розсадою гарбуза, щоб вони стояли прямо. Ямки засипаємо землею та додаємо ще трохи води.

Зверху можна накрити розсаду гарбуза плівкою для створення ефекту теплиці. Але у ній треба зробити дірки, щоб проникало повітря. Гарбуз слід поливати теплою водою 1 раз у 2 тижні.

Раніше "Телеграф" писав, як правильно садити соняшник і коли саме це робити. Рекомендується садити його з розсади. Дізнайтеся, у які терміни треба встигнути посадити соняшник.