Виросте високий й дасть гарний урожай: як правильно садити соняшник

Читать на русском
Автор
603
Соняшник відомий своєю невибагливістю
Соняшник відомий своєю невибагливістю. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Ефективний спосіб посадки соняшнику

Соняшник на ділянці приносить подвійну користь. Спочатку він радує погляд і підіймає настрій великими яскравими квітами, а потім дає врожай смачного насіння.

Щоб виростити великі соняшники, важливо не тільки вибрати вдалий сорт, але й час для посадки.

Коли сіяти соняшник

Ідеальним часом для посіву соняшника є рубіж квітня та травня. На той час ризик заморозків вже знижений і паростки не повинні постраждати.

Часто соняшники просто сіють у землю. Але розсадний спосіб все-таки краще, пише Share info. Завдяки цьому методу соняшник зростатиме швидко та ефективно.

Як виростити розсаду соняшнику

Склянки або іншу ємність місткістю приблизно 300-500 мл заповніть землею і притисніть. Потім зробіть 3-сантиметрові отвори й в кожну з них покладіть по одному насінню. Засипте ґрунтом і акуратно утрамбуйте. Важливо забезпечити паросткам достатню кількість світла, але захищати від прямого сонячного проміння.

Після того як рослина проросте, необхідно приблизно півмісяця, перш ніж помістити її у відкритий ґрунт. Вдень ємності з розсадою виставляйте надвір, а ввечері заносите до приміщення. Загартовані саджанці краще зростатимуть у землі. Садіть їх рядами, залишаючи відповідні проміжки.

При посадці соняшника вибирайте ділянку подалі від овочів. Раніше "Телеграф" розповідав, чому поряд з картоплею не можна садити соняшники.