Пральну машинку треба очистити, якщо побачили цей неприємний знак

Читать на русском
Автор
503
Чищення пральної машинки
Чищення пральної машинки. Фото Canva

Зверніть увагу на деякі моменти, щоб пральна машинка не вийшла з ладу

Коли ми кладемо речі в пральну машинку, то думаємо перш за все про те, чи впорається вона з плямами та брудом. Натомість геть забуваємо про догляд за самою машинкою. Відповідно, є певні знаки, які свідчать про те, що варто звернути увагу на побутову техніку. До речі, є деякі причини, через які у машинці з'являється цвіль.

Чимало людей нехтує тим, що не очищає пральну машинку. Зокрема, за деякими опитуваннями, приблизно 21% британців ніколи цього не робили, пише The Mirror.

Є один червоний прапорець, який вказує на те, що вже час зробити це. Ви відчуєте з машинки запах тухлих яєць. Це означає, що там вже велика кількість бактерій, які можуть залишатися на речах, а також провокувати проблеми зі здоров'ям.

Для того, щоб розв'язати цю проблему, треба запустити цикл очищення пральної машинки, обравши високу температуру. Так, ви позбудетесь будь-яких бактерій. Рекомендується ще додати в барабан трохи соди з оцтом, аби усунути неприємний запах.

Також експерти з господарства радять після кожного прання, залишати дверцята пральної машинки відчиненими. Таким чином, туди потраплятиме свіже повітря й не буде утворюватися цвіль. Також важливо протирати гумові ущільнення від води.

Лоток для прального засобу варто очищати кожні три місяці. Якщо будете дотримуватися цих простих правил, то у пральній машинці не буде утворюватися вапняний наліт. Тоді й речі після прання залишатимуться м'якими й приємними до тіла, а не твердими та жорсткими.

Раніше "Телеграф" розповідав, які поради варто врахувати під час прання одягу. Спершу треба перевірити кишені, чи немає там грошей або ключів. Білизну треба прати в окремому мішечку. Також об'ємні речі не варто поєднувати з тонкими та делікатними.