Памʼятайте про це, коли будете прати одяг: кілька корисних порад

Читать на русском
Автор
Лайфхаки, які знадобляться під час прання Новина оновлена 09 квітня 2024, 15:41
Лайфхаки, які знадобляться під час прання. Фото Canva

Речі збережуть свій вигляд при дотриманні цих порад

Ми кладемо речі у пральну машинку для чищення хоча б раз у тиждень. Це найзручніший спосіб прання, який економить нам час і сили. Однак, деякі помилки можуть призвести до того, що одяг псується або пошкоджується. До речі, виявляється, що є певна температури, за якої речі прати найкраще.

Видання The Mirror зібрало поради фахівчині з пральних машин Наталі Гітчінс, що важливо пам'ятати під час прання.

  1. Здавалося б, це елементарна порада, але часто люди про це забувають. Обов'язково треба перевіряти кишені перед тим, як ставити одяг у машинку. Тому що копійки, ключі та інші дрібні речі можуть пошкодити барабан.
  2. Зверніть увагу на бюстгальтери. Їх треба прати лише у спеціальних мішечках для білизни. В іншому випадку є ризик, що кісточки з бюстгальтера вилізуть з тканини та подряпають інші речі.
  3. Дуже часто люди певний час збирають брудний одяг і тоді перуть його одним сеансом. Але це шкодить машинці. Бо наприклад, об'ємні халати та рушники поглинають велику кількість води. Тоді барабан буде крутитися нерівномірно через незбалансовану вагу речей. Тому халати та рушники слід прати окремо.
  4. У багатьох місцевостях вода є жорсткою, через це в пральній машинці утворюється вапняний наліт. Як наслідок, можна помітити, що деякі білі речі після прання стають сірими й тьмяними, а рушники — надто твердими. Експертка радить використовувати у такому випадку пом'якшувальні засоби для прання.

Тому експертка Наталі Гітчінс радить чистити лоток для пральних засобів кожні два-три місяці. Також фахівчиня рекомендує періодично вмикати режим очистки барабана. Ці прості поради продовжать термін користування пральною машинкою.

Раніше "Телеграф" писав, як зробити так, щоб пральна машинка працювала краще. Секрет у тому, що треба час від час відкривати фільтр і чистити його.