Зачитували до дірок: 5 найпопулярніших жіночих журналів СРСР і про що в них писали (фото)

Читать на русском
Автор
618
Жінки СРСР Новина оновлена 21 квітня 2024, 16:32
Жінки СРСР. Фото Колаж "Телеграфу"

У них писали не тільки про моду та побут

У радянські часи, попри великий дефіцит товарів, жорстоку цензуру та величезну пропаганду праці, жінки все ж знаходили час для себе. Більшість панянок полюбляти у вихідний чи по дорозі на роботу погортати жіночий журнал.

"Телеграф" підготував для вас підбірку найпопулярніших журналів, які мала майже кожна пані. Більшість писала поради щодо фарбування волосся, моди чи домашніх лайфхаків.

Працівниця

Один з найстаріших радянських жіночих журналів, який з'явився ще у 1914 році. Спочатку журнал зайнявся ланкою патріархального побуту і найрізноманітнішої корисною для влади пропагандою. Згодом журнал відійшов від відвертого офіціозу. У ньому було більше суто жіночої інформації: публіцистика, розповіді, домоведення і навіть мода. Проте зовсім відмовитися від пропагандистських матеріалів було не можна, тому вони займали всього пару сторінок.

Радянський екран

Цей журнал видавався з 1925 року, і був одним з небагатьох присвячених шоубізнесу СРСР. У ньому розкривали не тільки плітки, а й розповідали про цікаві подію у сфері кіно, музики, мистецтва. Саме тому журнал мав велику популярність серед жінок.

Радянська жінка

Цей журнал мав не велику популярність, адже у ному висвітлювали занадто пропагандисткі питання. У статтях регулярно друкувалася інформація про проблеми жінок за кордоном, про неписані "правила" справжню радянської жінки. І тільки майже на заході СРСР у номерах почали обговорювати дійсно жіночі та сучасні теми.

Rigas Modes

Це ризький журнал, який був присвячений моді. У номерах відкривали не тільки тренди сезонів та показів мод, а й давали слухняні поради читачкам щодо стилю тощо. Він просував світову моду, перемальовуючи моделі із закордонних журналів.

Здоров'я

Спочатку цей журнал створювали для популяризації в народі радянської медицини. Проте вже у шістдесятих "Здоров'я" більше почало займатися популяризацією науки, тільки з медичним ухилом.

Раніше "Телеграф" писав, чому в СРСР не було туалетного паперу.