Їдете у відпустку: як організувати для рослин регулярний полив

Читать на русском
Автор
Рослини потребують регулярного поливу
Рослини потребують регулярного поливу. Фото pexels.com

Зробити систему поливу можна з підручних матеріалів

Життя непередбачуване і іноді так трапляється, що висадивши розсаду садівник має поїхати. Якщо поливати немає кому, а на автоматичний полив грошей не вистачає, можна скористатися простими та дієвими способами із підручних матеріалів.

Найпростішим способом поливу для невеликих рослин може бути крапельний полив. За допомогою системи для крапельниці та приєднаної до неї пляшки швидкість поливу буде контролюватися. При такому способі голка вставляється в землю.

Для крупніших рослин можна використати півлітрову плішку і зробити іншу версію крапельного поливу. В пляшку набирається вода. В кришці робиться дуже малий отвір голкою чи шилом. Пляшка вкопується в землю вниз кришкою. Так вода буде поступово просочуватися в ґрунт.

Якщо потрібно полити багато невеликих рослин, то можна використати гнотову систему. На табуретку або перевернуту кастурлю ставлять ємність з водою. Горщики розставляють навкруги. З бинта нарізають смужки так, щоб можна було їх занурити у воду та вкопату в землю. Скручують у джгут роблячи гноти. Вода промочуючи джгут дійде до рослин. Щоб через тепло вода не випаровувалася, можна джгути помістити в пластикову трубочку.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому небезпечно саджати тую поблизу дому. Окрім можливої шкоди для фундаменту чи інших рослин, є й забобонні причини.