Повністю знищить урожай: яку рослину не можна садити біля моркви

Читать на русском
Автор
5823
Неправильне сусідство для моркви на городі
Неправильне сусідство для моркви на городі. Фото Canva

Саджання моркви з цією культурою має згубний вплив

Коли ми садимо певну рослину на городі, то зазвичай враховуємо, яке місце для посадки, полив і добрива їй підходять. Але треба не забувати й про правильне сусідство. Є деякі хитрощі, як виростити саме солодку моркву.

Існують деякі рослини, які погано впливають на ріст моркви: тоді на урожай годі сподіватися. Йдеться насамперед про кріп, пише "На пенсії". Річ у тім, що морква та кріп належать до одного сімейства – парасолькових.

Через це вони заражаються однаковими хворобами та їх атакують ті ж самі шкідники. Відповідно, якщо морква захворіє, то кріп не виросте, і навпаки.

Рекомендується залишати дистанцію між рядами кропу та моркви принаймні 30 сантиметрів. Чим далі вони посаджені один від одного — тим краще, бо тоді вони не заважають один одному.

Городники радять садити між грядками з морквою та кропом, саме цибулю та часник. Тому що вони відлякують шкідників цих культур і позитивно впливають на урожай.

Якщо розсадити моркву та кріп окремо ви не маєте можливості, тоді треба міксувати сорти цих культур. Як-от, ранній кріп і пізню моркву.

Раніше "Телеграф" писав, як не варто садити редиску, бо тоді вона вийде порожньою та деформованою. Зверніть увагу на час, місце, землю та глибину посадки.