7 секретів компактного гардеробу від фахівців з прибирання: впорядкуйте весняні речі

Читать на русском
Автор
Мати окрему кімнату під речі можуть не всі
Мати окрему кімнату під речі можуть не всі. Фото pexels.com

Головне завдання — правильно зберігати речі

Мода постійно підкидає ідеї для нових образів. Але якщо шафа вже не витримує напливу трендових речей, але розлучитися з ними ви поки не готові, на допомогу прийдуть секрети організації простору.

На сайті Марти Стюарт опубліковані поради чотирьох професійних організаторів гардероба: Шантає Дакворт, Бріани та Еріка Спруїл та Карлі Адамс. Вони допоможуть правильніше та ефективніше розмістити речі в шафі.

Використовуйте перегородки для шкарпеток

Розділювачі для шкарпеток дозволять упорядкувати дрібнички в гардеробі. В цьому також допоможуть пластикові контейнери.

Спробуйте компактні вішалки

Збільште простір у шафі, використовуючи вішалки, які призначені для розміщення кількох речей одночасно. Вони займають стільки ж місця, що й одна вішалка, оскільки зберігають одяг вертикально.

Використовуйте рухливі вішаки та ящики

Якщо у вас є глибокі шафи, висувні полиці чи вішаки — чудовий спосіб упорядкувати свій одяг. Це дає змогу чіткіше бачити свій одяг, ніж якби він був повністю засунутий у шафу.

Зберігайте з розумом

Зберігати несезонний одяг можна у вакуумованих пакетах або валізах, це дозволить економити місце.

Використовуйте гачки на стінах та у гардеробі

Використовуйте декоративні настінні гачки на вході та виході, щоб вішати сумки та куртки. Також їх можна вішати на спеціальні додаткові гачки, які розміщуються у шафі на місце для вішаків. На них також можна вішати безрукавки та інший одяг.

Додаткові стелажі

Повісьте додаткові полиці у своїй шафі, щоб зберігати одяг, аксесуари і навіть взуття. Це дозволить мати перед очима одяг, якщо скласти його у невеликі стовпчики по 3-5 речей.

Вийдіть за межі шафи

Різні дрібнички можуть знайти місце в тумбочці, а пледи чи ковдри можна зберігати в декоративних корзинах. Це звільнить місце для основних речей.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно розподіляти речі для того, щоб під час прання вони не зіпсувалися. Окремо від речей потрібно прати постільну білизну та рушники.