Петля та додатковий отвір на кросівках: для чого насправді потрібні ці елементи

Читать на русском
Автор
Додатковий отвір у кросівках виконує важливу функцію
Додатковий отвір у кросівках виконує важливу функцію. Фото freepik.com

Перевірте, чи є у вашому гардеробі такі моделі, адже вони можуть зробити життя комфортнішим

Кросівки та інше взуття на шнурівці вирізняються зручністю та незвичайними елементами. Наприклад, біля шнурівки можна побачити додаткові отвори, а на заднику — петельку.

Ці незвичні для інших видів взуття елементи зроблені не просто так і виконують не декоративну, а практичну функцію.

Раніше ми розповідали, для чого необхідний маленький отвір у навісному замку. Тепер розповімо про призначення такого елемента на кросівках.

Для чого додаткові отвори біля шнурівки

Якщо кросівки або кеди не надто зручні, варто скористатися додатковим отвором і просмикнути через нього шнурок. Це допоможе краще утримувати п’яту.

Завдяки цьому нога у взутті не рухатиметься. Ви не пошкодите ноги, а також зведете до мінімуму ризик появи саден на шкірі та мозолів.

Навіщо петелька на заднику

Ще одна річ, яку можна помітити в багатьох моделях взуття, особливо спортивного, — це петля, розташована в задній частині. По-англійськи цей елемент називається Boot strap, і його мета – полегшити одягання взуття. Просто потягніть за петлю, щоб взуття наділося на ногу, і все готове.

Крім того, ви також можете використовувати петлі, щоб підвішувати взуття під час сушіння та коригувати положення стопи, якщо у якийсь момент ви відчуєте дискомфорт.

Раніше "Телеграф" ділився порадами, які допоможуть без використання дорогих засобів відмити білі кросівки. Ваше взуття буде в ідеальному стані.