Таких котлеток ви ще не пробували: їхній склад виявиться сюрпризом для близьких

Читати російською
Автор

Відмінний варіант пісної страви

Ситно та смачно їсти треба завжди, і Великий піст — не виняток. Саме тому розповімо, як приготувати пісні котлетки.

Рецептом ділиться "На пенсії". У їхньому складі немає продуктів тваринного походження. Однак котлети виходять настільки смачними та ситними, що вам захочеться ними ласувати не лише в пост. Все бюджетно та дуже просто!

Як приготувати пісні котлети

Інгредієнти:

  • гречка суха – 150 г або готова гречана каша – 400 г;
  • вода – 300 мл;
  • картопля – 200 г;
  • сухарі панірувальні — 100-150 г;
  • сіль, перець, спеції – до смаку;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Сиру гречку ретельно миємо, заливаємо водою, ставимо на вогонь і варимо до готовності. Готову гречку охолоджуємо.
  2. Картоплю миємо, чистимо і натираємо на дуже дрібну тертку. Додаємо його до гречки. Солимо, перчимо та додаємо улюблені спеції (наприклад, сухий часник, коріандр, мускатний горіх). Готовий фарш виходить щільним.
  3. З готового фаршу формуємо котлети, обвалюємо їх у панірувальних сухарях і викладаємо на розігріту сковороду з рослинною олією. Смажимо котлети на вогні вище середнього до готовності.

Подаємо готові котлети на стіл гарячими. Вони ідеально поєднуються з різними салатами.