Молочна сироватка і ще один інгредієнт: таке підживлення подарує вам щедрий врожай овочів

Читать на русском
Автор
Таке підживлення чудово підійде і перцям, і томатам Новина оновлена 17 квітня 2024, 15:16
Таке підживлення чудово підійде і перцям, і томатам. Фото Midjourney

Ці копійчані засоби забезпечать вам гарний урожай і захист від шкідників

Зробити свої овочі міцними та здоровими не обов'язково витрачати великі кошти на дорогі підживлення. Іноді все, що потрібно, є вдома або у сусідів і коштує копійки. До прикладу, добриво із пшоняної крупи. Ми розповідаємо про ефективне підживлення для городини, яке може покращити утворення зав'язі на томатах, огірках, перцях, баклажанах і прискорити формування головок на всіх різновидах капусти.

Основний інгредієнт — молочна сироватка

Як повідомляє "RivneMedia", основний компонент цього добрива — молочна сироватка, багата на корисні для рослин макро та мікроелементи; для приготування 5 літрів розчину потрібно пів літра сироватки, яка заливається в обприскувач.

Другий компонент — борна кислота

Для поліпшення плодоношення томатів, перців, огірків і баклажанів у добриво додають ще один мікроелемент — бор. Це пов'язано з тим, що багато овочів перебувають у періоді цвітіння, і нестача бору в цей час значно знижує швидкість плодоношення. Щоб отримувати гарний урожай щороку в період цвітіння овочевих культур ,обробляйте листя розчином борної кислоти.

Бор є критично важливим для росту всіх видів капусти. В поєднанні з кальцієм, бор сприяє швидшому формуванню головок. Для цього ви потребуєте 2 грами борної кислоти, що еквівалентно приблизно половині чайної ложки. Розчиніть порошок у половині літру гарячої води (70-80 градусів Цельсія), а потім вилиті розчин в обприскувач, куди ви вже налили сироватку. Потім доведіть об'єм до 5 літрів звичайною водою і можете обприскувати рослини.

Коли обробляти рослини

Обприскування рослин здійснюйте рано-вранці або ввечері, або в похмуру погоду.

Якщо на вулиці вітер дує або йде дощ, відкладіть процедуру на інший час: розчин має залишатися на листі якомога довше, щоб рослини могли всмоктати корисні речовини та покритися тонкою захисною плівкою після висихання рідини.

Підживлення з борною кислотою можна робити не більше трьох разів за весь період цвітіння з інтервалом 10-14 днів, оскільки надмір цього елемента може зашкодити рослинам. Норма витрати борної кислоти для одного листового підживлення становить від 2 до 5 г на 10 л води. Тому, спробуйте обробити свої грядки цим чудовим підживленням, і ви напевно будете задоволені його дією.

Нагадаємо, що одним із улюблених овочів українців навесні є редиска. Аби вона виросла хрумкою, важливо дотримуватися цих правил при посадці. Також навесні важливо правильно підгодувати малину, аби ягоди були солодкими та крупними.