Хліб буде свіжим протягом трьох тижнів: що біля нього покласти

Читать на русском
Автор
2753
Тривале зберігання хліба завдяки одному продукту
Тривале зберігання хліба завдяки одному продукту. Фото Canva

Хліб буде зберігатися довго при дотриманні певних умов

Хліб — популярний продукт, який споживають практично в кожній родині. Однак, його недолік у тому, що він швидко псується. Особливо так трапляється у спеку, якщо його зберігати в неправильному місці.

Буває так, що приходиш зробити на кухню бутерброд, і бачиш, що на хлібі раптово з'явилася темно-зелена пліснява. Доводиться його викидати. Видання The Mirror поділилось лайфхаком з тіктоку, як зробити так, щоб хліб стояв довго. Це дуже бюджетний метод.

Аби хліб зберігався протягом 2-3 тижнів, треба покласти з ним у торбинку шматочок селери. І тоді вже перемістити до холодильника. Автори ідеї кажуть, що ні запах, ні смак хліба при цьому не зміниться. Водночас термін зберігання здоби збільшується в рази.

Як альтернативу, автори пропонують класти хліб у морозильну камеру. Так, він може простояти понад 1 місяць. Його просто треба витягти за 1 день перед використанням, аби розморозити. Однак, перед заморожуванням хліб треба загорнути у 2 шари поліетиленової плівки.

Раніше "Телеграф" писав, як тривалий час зберігати листя салату. Весь секрет — у правильній обробці. Треба вимити його у розчині білого оцту з водою. Це вб'є бактерії. Рекомендується зберігати саме у скляній тарі.