Буде свіжим місяць: що зробити з листям салату, аби довго зберігалося

Читать на русском
Автор
Є певні секрети тривалого зберігання листя салату
Є певні секрети тривалого зберігання листя салату. Фото Canva

За допомогою одного методу листя салату можна зберігати довго

Салат — це листковий овоч, який корисно додати в раціон, бо там багато вітамінів. Утім, усім відомо, що його неможливо зберігати тривалий час, бо починає псуватися. За допомогою правильної обробки цей термін може бути довшим. До речі, якщо ви вирощуєте листя салату самостійно, то його треба посадити вже у квітні.

Господиня Емі Кросс часто зіштовхувалась з тим, що частину салату доводилось викидати. Однак, вона пропонує метод, завдяки якому листя салату будуть свіжими протягом шести місяців, повідомляє The Mirror.

Насамперед кінчики листя салату треба обрізати та ретельно промити овоч під проточною водою. Весь секрет у тому, що листя салату слід замочити у розчині води з невеликою кількістю білого оцту. Так, це вб'є бактерії у зелені.

Тож налийте у миску воду та близько 60 мілілітрів оцту. Залиште листя у цьому розчині на дві хвилини. Тоді ще раз добре промийте їх під чистою водою. Далі треба добре просушити листя, оскільки воно часто псується від зайвої вологи. Оптимально — покласти зелень на паперовий рушник на кілька годин.

Після цього Емі Кросс радить зберігати салат саме у скляній місткості. Також у тару можна покласти паперовий рушник чи тканину, аби позбутися вологи. Таким чином, ви зможете зберігати салат достатньо довго.

Раніше "Телеграф" розповідав, як легко і без зусиль натерти твердий сир. Все просто: терку слід намастити з обох боків соняшниковою олією або вершковим маслом. Тоді сир буде легше ковзати.