Як у найкращих кондитерських Відня: рецепт штруделя з яблуками

Читати російською
Автор

Яблучний штрудель стане чудовим доповненням до чаю та кави.

Штрудель – це австрійський десерт, який давно завоював серця ласунів у всьому світі. Неймовірний аромат яблук, хрустке тісто та ніжна начинка роблять штрудель справжнім делікатесом, який порадує вас та ваших близьких.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 250 г борошна
  • 125 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1/2 ч. л. солі
  • 3 ст. л. холодної води

Для начинки:

  • 5-6 яблук
  • 100 г родзинок
  • 50 г волоських горіхів
  • 100 г цукру
  • 1 ч. л. кориці
  • 2 ст. л. панірувальних сухарів
  • 50 г вершкового масла

Приготування:

  1. Приготуйте тісто. У миску просійте борошно, додайте сіль. Холодне вершкове масло наріжте кубиками і додайте до борошна. Перетріть руками в крихту. Додайте яйце і холодну воду, швидко замісіть тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
  2. Приготуйте начинку. Яблука очистіть від шкірки і серцевини, наріжте кубиками. Родзинки замочіть у гарячій воді на 10 хвилин, потім обсушіть. Горіхи подрібніть. Змішайте яблука, родзинки, горіхи, цукор, корицю і панірувальні сухарі.
  3. Розкачайте тісто. Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його в тонкий пласт на присипаній борошном поверхні.
  4. Сформуйте штрудель. Нанесіть на тісто розтоплене вершкове масло. Викладіть начинку, відступивши від країв тіста 5 см. Зверніть тісто в рулет, защипніть краї.
  5. Випікайте штрудель. Деко застеліть пергаментним папером. Викладіть штрудель на деко і випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 40-50 хвилин, або до золотистого кольору.
  6. Подавайте штрудель. Готовий штрудель посипте цукровою пудрою і подавайте з гарячим чаєм або кавою.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку можна додати до начинки трохи кардамону або ванілі.
  • Також можна додати до начинки інші фрукти, такі як груші, сливи або абрикоси.
  • Штрудель можна подавати з морозивом, йогуртом або вершками.

Для різноманітності можна приготувати пісне печиво "Марія". Також, пропонуємо рецепт печива на пиві.