Наші бабусі пекли "Княжу" паску: рецепт, який точно вийде

Читати російською
Автор

Вона точно стане хітом великоднього столу

Рецептів різноманітних пасок придумана вже неймовірна кількість. Однак завжди хочеться бути впевненим у результаті – святкова випічка має вийде ідеальною і сподобається близьким та друзям.

Сьогодні Shuba ділиться старовинним перевіреним рецептом паски "Княжа". Вона вийде пишною і дуже смачною навіть у кулінара-початківця. Перевіримо?

Як приготувати старовинну "Княжу" паску

Інгредієнти на 8 порцій

Для тіста:

  • молоко 2,5% — 700 мл;
  • пресовані дріжджі – 100 г;
  • яйця курячі — 7 шт.;
  • жовтки курячі — 3 шт.;
  • цукор — 600 г;
  • маргарин — 350 г;
  • коньяк — 30 мл;
  • олія соняшникова — 100 мл;
  • борошно пшеничне — 1 кг;
  • цукор ванільний — 20 г;
  • родзинки — 200 г;
  • мускатний горіх мелений — 1/2 ч. л.;
  • кориця мелена — 10 г;
  • гвоздика мелена — 5 г;
  • сіль — 1/8 ч. л.

Для глазурі:

  • яєчний білок — 2 шт.;
  • цукрова пудра — 6 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування опари в 100 мл теплого молока розводимо дріжджі. В отриману масу додаємо 100 г борошна, перемішуємо та відставляємо на 30-40 хвилин.
  2. Окремо збиваємо яйця із цукром. Додаємо розтоплений теплий маргарин, коньяк, тертий мускатний горіх, корицю, гвоздику, родзинки, сіль. Все ретельно перемішуємо
  3. Змішуємо тепле молоко, що залишилося, і борошно до однорідного стану. Додаємо до борошняної маси опару, яєчну суміш і замішуємо тісто. Вливаємо масло, вимішуємо тісто, накриваємо його рушником і дайте піднятися втричі — це піде 1,5 години.
  4. Через вказаний час обминаємо тісто, розкладаємо його у форми для пасок і даємо йому піднятися протягом 15-20 хвилин. Відправляємо їх у розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
  5. Для приготування глазурі збиваємо білки із цукром до стійкої піни. Змащуємо нею готові паски й прикрашаємо родзинками.

Раніше ми розповідали про основні помилки під час приготування пасок. Не допускайте їх і випічка вийде шикарною.