Так шашлик ніколи не підгорить: шеф-кухар поділився секретним лайфхаком (відео)

Читать на русском
Автор
1963
М'ясо більше не підгорить Новина оновлена 15 квітня 2024, 20:34
М'ясо більше не підгорить. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

Вас виручить звичайнісінька сіль

Смажити шашлик — це не проста справа, адже треба знати, що робити, аби він не підгорів. Це залежить від багатьох факторів і дуже важливо, щоб м’ясо не було сирим, але й не надто сухим. Раніше ми ділилися основними тонкощами приготування шашлику, а тепер розповідаємо, що треба зробити, щоб він не підгорів.

Простим, але дієвим лайфхаком поділився шеф-кухар Олександр Огородник на своїй сторінці у TikTok. Вам знадобиться лише один продукт, який є на будь-якій кухні.

Що зробити, щоб шашлик не підгорів

Вам більше не доведеться поливати вугілля водою. Є набагато простіший та дієвіший спосіб. Потрібно взяти звичайну сіль і рівномірно посипати нею вугілля. Після цього варто зачекати кілька хвилин і можна смажити м’ясо.

Краще, щоб сіль була морською, тобто крупною, однак можна взяти і звичайну кам’яну. Після того, як розподілите її по вугіллю, важливо відійти від мангала на кілька метрів, щоб не обпектися.

Річ у тім, що за допомогою солі температура вугілля буде рівномірною, і м’ясо не підгорить. Тому такий спосіб навіть кращий, ніж поливати вугілля водою.

Раніше "Телеграф" ділився незвичайним варіантом маринаду для шашлику. Так ви захочете готувати м’ясо постійно.