Це легко виправити: що робити, якщо фен смердить горілим

Читать на русском
Автор
Запах гару не означає поломку
Запах гару не означає поломку. Фото Telegraf

Фен необхідно періодично очищати

Фен – один із пристроїв, який є практично в кожному будинку. Він дуже простий у використанні та полегшує життя. Достатньо всього декількох хвилин, щоб волосся стало сухим від коренів до кінчиків.

Буває, що фен починає видавати запах гару. Це не означає, що пристрій зламався. Настав час провести процедуру, яку багато хто ігнорує.

Раніше ми розповідали про незвичайні способи застосування фену. Тепер розповімо, як очистити пристрій.

Чому фен смердить горілим

Усередині фена знаходиться нагрівальний елемент та вентилятор, що спрямовує тепле повітря назовні.

При сушінні волосся направляйте фен вздовж усієї довжини, від коренів до кінчиків. Використовуйте прохолодний потік повітря та тримайте пристрій на відстані щонайменше 30 см від шкіри голови. Дотримуйтесь цих правил щоразу, коли користуєтеся феном, і ваше волосся надовго залишиться в хорошому стані.

Якщо фен починає видавати запах гару, це сигналізує про його сильне забруднення. У вентиляторі накопичується пил, бруд та залишки косметики. Зайвий бруд може призвести до перегріву приладу, що призводить до появи запаху гару.

Як усунути запах горілого з фена

Вимкніть пристрій і дайте йому повністю охолонути. Відкрийте задню частину приладу та вийміть сіточку. Промийте її під проточною водою і висушіть паперовим рушником. Зачекайте ще 10 хвилин, щоб переконатися, що сіточка висохла, а потім знову вставте її у фен. Якщо зняти сіточку не виходить, скористайтеся зубною щіткою та вичистіть весь пил. Після цього фен більше не видаватиме неприємних запахів.

Раніше "Телеграф" розповідав про швидкі способи висушити волосся без фена. Ці лайфхаки убережуть шевелюру від ушкоджень.