Від нагару не залишиться й сліду: прості способи очистити підошву праски своїми руками

Читать на русском
Автор
З цими засобами праска сяятиме чистотою Новина оновлена 18 березня 2024, 08:31
З цими засобами праска сяятиме чистотою. Фото Freepik

Народні засоби, як легко очистити нагар з праски

З часом навіть найсучасніші та найкрутіші праски можуть псуватися і "обростати" неприємним нагаром, який може зіпсувати речі при прасуванні. "Телеграф" уже розповідав, як відмити білі кросівки копійчаними засобами, а сьогодні ділиться, як із народними засобами прибрати нагар із підошви праски.

Як виявилося, є кілька підручних засобів, які допоможуть вивести нагар із праски, пише ТСН. Всі ці народні та недорогі засоби точно є у вашому домі.

Як почистити підошву праски від нагару

Сода

Сода – універсальний засіб в домі, який також можна використовувати для очищення праски. Зробіть пастоподібну суміш соди з водою (2 ложки соди+ложка води) та нанесіть на підошву праски. Залиште на кілька хвилин і протріть паперовим рушником або губкою. За потреби процедуру можна повторити.

Перекис водню

Змочіть ватяний диск або серветку в перекисі та ретельно протріть підошву праски. Перекис водню розчиняє нагар і він залишиться на серветці. Можна протерти кілька разів для кращого ефекту. В кінці протріть підошву праски чистою вологою ганчіркою.

Оцет

Ще один засіб для усунення нагару з праски – оцет. Змочіть ватяний диск в оцті і ретельно протріть підошву праски. Також можна змішати оцет з нашатирним спиртом у пропорції 1:1 і з цим розчином протерти праску ватним диском. Бруд відразу почне зникати. Наприкінці протріть праску вологою серветкою.

Парафін

Для очищення праски можна використовувати парафінову свічку. Загорніть її бавовняну тканину і протріть поверхню нагрітої праски. Найкраще тримати праску над газетою чи аркушем паперу, оскільки розтоплений парафін капатиме. Не слід використовувати цей метод для прасок, які мають отвори для пари, оскільки парафін може потрапити до них.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вивести запах плісняви з одягу. Ці кошти робляться за лічені хвилини.