Цвіль зникне, а плиткові шви сяятимуть: домашні засоби від серйозних забруднень

Читать на русском
Автор
1465
У ванній кімнаті буде ідеальна чистота
У ванній кімнаті буде ідеальна чистота. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Лайфхак зробить прибирання легшим та безпечнішим

Цвіль у ванній кімнаті найчастіше з’являється в результаті надмірної вологості в приміщенні. Тому перше і найголовніше правило запобігання появі плісняви та грибка на стиках – провітрювати ванну кімнату та забезпечувати її ефективну вентиляцію.

Також варто взяти собі за звичку після купання протирати насухо стики плитки та куточки, щоб у них не накопичувалася вода. Також можна використовувати саморобні осушувачі повітря.

Але якщо запобігти появі плісняви не вдалося, видаліть її за допомогою простого саморобного засобу.

Як видалити цвіль на стиках у ванній

Для приготування рідини від плісняви знадобиться нашатирний спирт та сода. Додайте в склянку води 2 чайні ложки нашатирного спирту і таку ж кількість соди. Ретельно перемішайте інгредієнти й нанесіть на плиткові шви.

Для більшої ефективності змочіть паперові рушники оцтом та покладіть на стики. Через дві години приберіть рушники та змийте залишки засобу. Вся пліснява зникне без сліду, а стики виглядатимуть як нові.

А щоб міжплиткові шви у ванній кімнаті завжди залишалися білими, рекомендується використовувати зубну пасту. Нанесіть засіб на забруднені ділянки та залиште на 60 хвилин. Після цього потріть їх щіткою.

Ще один ефективний спосіб очистити біле затирання – суміш лимонного соку та солі. Нанесіть густу суміш на забруднені місця та потріть через 15 хвилин. Це ефективний спосіб очистити шви.

Раніше "Телеграф" розповідав про незвичайний спосіб мити підлогу із сіллю. Цей лайфхак допоможе зробити будинок набагато чистішим.