Не тільки у їжу: навіщо додавати сіль у воду для миття підлоги

Читать на русском
Автор
Мити підлогу стане набагато легше
Мити підлогу стане набагато легше. Фото Freepik

Ви забудете про щоденне миття підлоги

Вимити підлогу до блиску майже нереально. Навіть дорогі засоби можуть не впоратися з пилом. Однак звичайна кам’яна сіль стане вам у пригоді. Раніше ми розповідали, як швидко помити підлогу без розводів, а тепер ділимося, як її ідеально очистити.

Звичайний мийний засіб не відмиє весь бруд, хоч і залишить приємний запах. Як очистити поверхню за допомогою солі, перевірили на Ukr.Media.

Зазвичай господині додають засіб для миття підлоги у воду. Однак це не завжди зручно, адже для максимального результату поверхню треба змити чистою водою. Так прибирання забере у вас багато часу.

Однак якщо додати у теплу рідину кілька ложок солі, змивати підлогу ще раз не доведеться. Вода буде набагато бруднішою після миття, адже таким чином підлога набагато краще очищається.

Як це працює

Річ у тім, що сіль пом’якшує воду. Таким чином вона може впоратися з будь-якими забрудненнями. Підлога ще довго буде сяяти чистотою.

Сіль також здатна відбілити речі. Наприклад, якщо покласти рушник у таз із теплою водою і засипати сіллю з розрахунком 1 ст. л. на літр води, вони стануть набагато чистішими. Залишити їх у цій рідині треба на 2-3 години, а потім випрати у пралці. Для кращого ефекту можна додати ложку прального порошку.

Раніше "Телеграф" розповідав, як ідеально очистити вікна після зими. Ми поділилися корисними та дієвими порадами.