Фотографуйте краще: п'ять простих лайфхаків для знімків на телефон

Читать на русском
Автор
2002
Під час селфі не обов'язково натискати кнопку на екрані
Під час селфі не обов'язково натискати кнопку на екрані. Фото Ілюстративне фото

Проблеми з чіткістю та світлом — одні з частих при фотографуванні

Іноді в красивому місці або під час важливої зустрічі хочеться зробити фото на пам'ять. Та воно може вийти не чітким, розмитим або ж занадто засвіченим.

"Телеграф" зібрав три лайфхаки, які допоможуть покращити якість знімків. Іноді для того, щоб зробити класне фото потрібні сторонні предмети.

Щоб фотографії були чіткіші

  • Використайте штатив або упріться руками в поручень чи стілець для того аби знімок був стабільним.
  • Спробуйте використати кнопки гучності як кнопки спуску затвора для фотографій, зроблених однією рукою, замість стандартної кнопки на екрані.
  • Тримайте руку нерухомо, натискаючи кнопку спуску затвора. Після того, як ви зробите знімок, тримайте телефон у такому положенні. Якщо ви рухаєтеся відразу після натискання кнопки спуску затвора, фото може розмитись.

Для того, щоб на фотографіях було гарне світло

  • Фотографії людей найкраще робити при розсіяному освітленні, наприклад у тіні, під хмарним небом.
  • Якщо на фотографії багато відблисків, то можна спробувати використати сонцезахисні окуляри як імпровізований фільтр камери. Це може також дати цікаві ефекти.

Раніше "Телеграф" розповідав, яким чином можна програмно налаштувати смартфон для того, щоб знімки виходили набагато цікавішими та кращими. Покращити якість фото можна майже на будь-якому смартфоні.