Може бути небезпечно: ніколи не садіть ці квіти поруч із овочами

Читать на русском
Автор
Деякі квіти краще тримати подалі від городу
Деякі квіти краще тримати подалі від городу. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Далеко не всі рослини добре вживаються на одній ділянці

Спільна посадка — один з кращих способів природної боротьби зі шкідниками та прискорення росту овочів, трав та квітів. Однак якою б корисною не була ця садова практика, не всі рослини можуть бути добрими партнерами в саду, і є деякі рослини, які ніколи не слід вирощувати разом.

Є цілий перелік квітів, які в жодному разі не можна садити на городі, оскільки це може бути небезпечним, пише Morning chores.

Які квіти не можна садити на городі

Цибулини тюльпанів та нарцисів містять шкідливі алкалоїди, які можуть викликати такі симптоми, як судоми, запаморочення та розлад шлунка. Не рекомендується вирощувати їх на одній грядці або поруч із цибулею, щоб помилково не з’їсти неправильну цибулину.

Гладіолуси слід тримати подалі від городу, особливо якщо ви вирощуєте бобові, такі як горох та квасоля. Відомо, що гладіолуси перешкоджають розвитку цих рослин.

Соняшники приваблюють запилювачів і таким чином можуть покращити швидкість цвітіння всього саду. Вони також стимулюють зростання квасолі. Однак потрібно бути обережним при посадці соняшнику поряд із рослинами, які ростуть низько над землею, але потребують багато сонячного світла. Наприклад, соняшники гальмують зростання картоплі.

Будь-які отруйні квіти необхідно тримати подалі від городу. Наприклад, запашний горошок у процесі зростання виглядає як звичайний горох, але сам собою токсичний.

Які квіти можна садити поряд з овочами

Чорнобривці, петунії, настурції — однорічні рослини, які можуть рости практично в будь-якому місці, але вони також стануть відмінними компаньйонами для огірків, капусти, квасолі, картоплі, динь та багато іншого.

У більшості випадків ви завжди можете виростити квітучі чагарники та трави, такі як лаванда або кріп. Таким чином, у вас буде сад, який буде одночасно їстівним та декоративним.

Ні для кого не секрет, що якість урожаю залежить від якості ґрунту. Раніше "Телеграф" ділився п’ятьма способами зробити землю на городі м’якою та пухкою.