Так робити не можна: який спосіб зарядки вб'є батарею телефона

Читать на русском
Автор
568
Висока температура небезпечна для смартфона
Висока температура небезпечна для смартфона. Фото https://icoola.ua

Важливо не допускати перегріву

Серед шкідливих звичок користувачів смартфонів — залишати телефон на зарядці на ніч. І хоча в сучасних моделях вже встановлюють запобіжник від надмірного заряджання, це все одно може пошкодити батарею.

Бажано уникати тривалих циклів повного заряджання, оскільки вони можуть з часом дещо знизити ємність акумулятора. Замість цього краще підтримувати рівень заряду батареї між 30% і 80%, щоб збільшити термін її служби.

Іншим фактором ризику для смартфона є температура — лишати його на сонці в літній день не варто. Це пов’язано з тим, що літій-іонні акумулятори, які зазвичай використовуються в смартфонах, почувать себе гірше через перегрів. Це одна з причин чому не можна класти телефон на зарядці на ліжко або ж на ніч під подушку.

Коли телефон заряджається, він виділяє тепло, і якщо це тепло не розсіюється належним чином, це може призвести до перегріву та навіть пожежі. Рекомендується заряджати телефони на добре провітрюваних плоских поверхнях, щоб запобігти будь-якій небезпеці, пов’язаній з перегріванням.

Раніше "Телеграф" розповідав, що до перегріву може привести навіть неправильний чохол. Є матеріали, чохли з яких використовувати небезпечно для телефона.