Зможете заснути за лічені хвилини: що треба робити кожного дня

Читать на русском
Автор
2160
Дотримання однієї звички усуне проблеми зі сном Новина оновлена 10 квітня 2024, 21:28
Дотримання однієї звички усуне проблеми зі сном. Фото Canva

Фахівці розсекретили, яка щоденна звичка допоможе вам швидко засинати

Безсоння — це часта проблема людей, особливо в Україні. Постійно лунають сирени повітряної тривоги через запуски російських ракет і дронів, і заснути просто не виходить. Однак, навіть коли більш-менш спокійно, ця проблема не зникає. Зверніть увагу, що користування телефоном перед сном має погані наслідки.

У дослідженні Університету Техасу в Сент-Остіні йдеться, що вся справа в фізичних вправах, пише The Mirror. Саме легкий спорт може допомогти зануритися в глибокий сон. Переважно проблеми зі сном пов'язані з тривожними та депресивними розладами та емоційною нестабільністю. Натомість фізична активність допомагає покращити настрій та почувати себе краще.

Річ у тім, що регулярні фізичні вправи покращують циркадний ритм – так би мовити, внутрішній годинник організму. Саме він регулює цикл сну та неспання. Така активність зменшує рівень кортизолу — гормону стресу і підвищують рівень ендорфіну — гормону радості. Тому ми починаємо краще спати.

Фахівці також ствердили, що немає чіткої кількості кроків, які треба подолати або скільки часу треба займатися спортом. Ви можете прогулятися перед сном навіть 10-15 хвилин, але важливо робити це регулярно. І тоді ви побачите зміни щодо засинання дуже швидко.

Раніше "Телеграф" писав, що означає, коли ви різко пробуджуєтесь під час сну. Кожна година має своє цікаве пояснення.