Стало відомо, чи можна спати поруч із телефоном

Читать на русском
Автор
2301
Використання телефону перед сном Новина оновлена 01 квітня 2024, 13:44
Використання телефону перед сном. Фото Canva

Є просте пояснення, після якого не залишиться питань

Телефони вже стали невід'ємним атрибутом у нашому житті. Ми не тільки проводимо у ньому велику частину дня, але й часто користуємось ним перед сном. Дивимося фільми, контент на Youtube або просто переписуємось з друзями. Однак, ми не аналізуємо, який це вплив має на наше здоров'я. Дізнайтеся, чи можна заряджати телефони в нічний час.

Телефон має певне електромагнітне випромінювання, тому воно починає шкодити нам, якщо ми користуємось ним часто. Особливо це відчутно перед сном, бо випромінювання негативно позначається на роботі головного мозку та серця, пише "Телеграф".

До того ж світло від телефона пригнічує дію мелатоніну — гормону, який відповідає за здоровий сон. І після цього у нас може розвиватися безсоння та підвищуватися рівень стресу. Тому варто двічі подумати, чи проводити час перед телефоном, якщо ви збираєтеся спати.

Також телефон може змусити вас прокинутися звуковим сповіщенням. У результаті — роздратованість та втома зранку, через яку ви не можете продуктивно працювати. Якщо телефон постійно лежить поруч із вами вночі, то є спокуса перевірити, чи нема чогось нового у соцмережах. Так, у нас з'являється інтернет-залежність і зростає тривожність.

Таким чином, тримання телефона поруч під час сну має лише погані наслідки. Якщо є можливість, тоді краще тримати гаджет в іншій кімнаті або хоча б подалі від голови. Як варіант, придбайте собі настільний будильник.

Раніше "Телеграф" писав, які головні причини того, що телефон повільно заряджається. На це може впливати джерело живлення, кабель для заряджання та потужність самого зарядного пристрою.