Ромашки, жоржини й не тільки: квіти для посадки, для яких потрібен мінімальний догляд

Читать на русском
Автор
Ромашка — красива квітка для вашого саду Новина оновлена 25 березня 2024, 19:13
Ромашка — красива квітка для вашого саду. Фото Freepik

Ці 5 рослин не змусять вас морочитися з приводу догляду

Деякі рослини в саду потребують додаткового харчування, як, наприклад, кущові троянди, тоді як інші квіти дуже невибагливі у догляді. Якщо ви шукаєте варіанти для посадки квітів навесні, то є п’ять чудових ідей.

Ці рослини вразять своєю пишністю та насиченістю кольорів, і не вимагатимуть додаткових зусиль при вирощуванні. Про це пише express.

Жоржини

Догляд за жоржиною досить простий, але найкращий результат досягається при вирощуванні на добре дренованому грунті, в теплому та сонячному місці, захищеному від вітру.

Оскільки жоржини не дуже стійкі до холоду взимку, варто викопувати бульби та зберігати їх у приміщенні, наприклад, у теплиці чи навісі. Оптимальний час для посадки жоржин — з середини квітня до початку червня, коли проходить загроза заморозків. Регулярне обрізання потрібне для підтримки тривалого цвітіння.

Жоржини

Лілії

Потрібно висаджувати східні лілії в контейнери, оскільки вони процвітають краще на кислих ґрунтах, тоді як азійські лілії віддають перевагу лужним ґрунтам і найкраще ростуть на відкритих грядках. Садіть їх не пізніше квітня.

Лілії

Соняшники

Ідеальний вибір для висаджування у горщиках або на клумбах. Соняшники вимагають прямих сонячних променів, добре дренованого ґрунту та захисту від вітру.

Найкращий час для посадки соняшників у відкритий ґрунт — кінець квітня чи початок травня, коли ґрунт просохне та прогріється після зими. Їх також можна посадити у березні, попередньо почавши вирощувати у приміщенні.

Бегонії

Бегонії легкі у догляді та добре процвітають в умовах тіні. Ідеальне місце — це ділянка з ранковим сонцем і полуденною тінню, захищена від вітру. Потрібний легкий, родючий і добре дренований грунт. Висаджуйте бегонії наприкінці весни, коли температура підніметься, а небезпека заморозків мине.

Бегонії

Ромашки

Віддають перевагу ромашки родючому, добре дренованому ґрунту з великою кількістю сонячного світла і достатньою кількістю вологи. Їх можна висаджувати на початку весни, коли температура починає підійматися і стає більш сонячно. Квіти краще поливати вранці.

Раніше ми писали, які квіти потрібно обрізати навесні. Правильне обрізання сприяє стимуляції росту рослин.