У ці місця ноутбук краще не ставити: може вийти з ладу

Читать на русском
Автор
Перелік місць, куди не можна ставити ноутбук
Перелік місць, куди не можна ставити ноутбук. Фото Canva

На цих поверхнях ноутбук краще не залишати

Ноутбуки мають головну перевагу над комп'ютерами: їх легко можна переносити з одного місця в інше. Це дуже зручно, адже можна працювати як за робочим місцем, так і на дивані. Однак, тут є певні ризики. До речі, ми розповідали, як діяти, коли ноутбук не вмикається.

Деякі поверхні категорично не підходять, аби ставити на них ноутбук. Річ у тім, що він буде перегріватися та може виходити з ладу, пише internet.ua.

  • Наприклад, дуже часто люди кладуть ноутбук на ліжко та дивляться фільми чи просто працюють за ним. Так робити не можна, бо перекривається доступ до вентиляційних отворів у приладі. Відповідно, техніка починає надмірно нагріватися. Через певний час це може спричинити поломку.
  • Фахівці радять не залишати ноутбук на підвіконні. Особливо йдеться про теплі пори року. Адже під сонцем ноутбук починає нагріватися та може припиняти працювати. До того ж нерідко з вікна у приміщення потрапляє пил, який також шкодить роботі техніки.
  • Часто люди поєднують роботу за ноутбуком з прийомом їжі. Але не варто ставити ноутбук на стіл, де ви їсте. Завжди є ймовірність пролити на техніку чай, каву або ж тарілку з супом. Зазвичай це відбувається неочікувано, тож краще відкласти гаджет, поки приймаєте їжу.

Раніше "Телеграф" писав, що робити, коли телефон не заряджається. Є кілька простих способів. Наприклад, перезавантажити гаджет. Також варто звернути увагу на зарядний кабель.