Як діяти, коли не вмикається ноутбук: 3 причини та способи вирішення

Читать на русском
Автор
Ноутбук не вмикається: причини та способи вирішення
Ноутбук не вмикається: причини та способи вирішення. Фото Canva

Є кілька причин, чому ноутбук не вмикається

У сучасному світі ноутбуки, комп'ютери, телефони — незамінна річ. Ми проводимо у них багато часу: працюємо, переглядаємо фільми та інший контент на онлайн-платформах, вмикаємо ігри. До речі, є застосунки, які розряджають телефони найбільше. А буває так, що перестає вмикатися ноутбук зокрема.

ITbox пише, що переважно така ситуація трапляється з кількох причин. Проблеми можуть бути з зарядним пристроєм, екраном або дискретною відеокартою.

Зарядка

Коли ноутбук підключений до зарядного пристрою, на ньому засвічується індикатор. Якщо цього не відбувається, то є ймовірність, що зарядка не працює. Спробуйте під'єднати її до іншого ноутбука, і ви зрозумієте, чи справа саме у ній. Ймовірно, доведеться купувати нову.

Екран

  • Якщо ви почули привітання Windows, причина того, що ноутбук не вмикається, полягає у дисплеї. Можливо, ви просто випадково вимкнули екран. Використайте гарячі клавіші, зокрема, [Fn]+[F6], [Fn]+[F4] чи [Fn]+[F7].
  • Можливо, є проблеми з підсвічуванням. Увімкніть ліхтар та спрямуйте його на екран. Якщо зображення дуже тьмяне, значить проблема — саме з підсвіткою. Треба звертатися до спеціалістів.
  • Ще одна причина — поламалась матриця. Ви зрозумієте це, якщо гарячі кнопки не вмикаються та немає зображення.

Дискретна відеокарта

Це буде актуально якщо у вашому ноутбуці є дискретна карта, а не лише відеоядро в процесорі. У такому випадку доведеться відкрити відеокарту. Треба відкрити задню панель, відчепити кріплення системи охолодження, а тоді — карту. Буває так, що відеочіп сконструйований в материнську плату. Тоді не треба самостійно щось робити. Зверніться до фахівця.

Раніше "Телеграф" писав про те, чому не можна заряджати телефон вночі. Хоча це зручно, але зменшується термін користування пристроєм. Зокрема, швидко виходить з ладу батарея.