Багато хто робить це неправильно — і викидає продукт: як правильно зберігати варені яйця

Читать на русском
Автор
Правила зберігання яєць під час великодніх свят Новина оновлена 11 квітня 2024, 21:35
Правила зберігання яєць під час великодніх свят. Фото vazhnoznat.com

Жодне яйце не полетить на смітник

Не за горами світла Пасха. Це означає, що кулінари готуватимуться — варити яйця і фарбувати їх.

Щоб після свята жодна крашанка не полетіла на смітник, потрібно дотримуватися правил зберігання варених яєць. Про них разом із Shuba розповімо.

Як правильно зберігати зварені круто яйця

Для подальшого зберігання варених яєць необхідно дати їм охолонути. Щоб прискорити охолодження, можна відправити яйця на кілька хвилин в холодну воду.

Очищені варені яйця обов’язково слід зберігати в герметичному пакеті або контейнері на середній полиці холодильника. Нечищені зварені круто яйця також слід зберігати на середній полиці холодильника в герметичному контейнері або пакеті, що закривається. Так ви запобігаєте насичення яєць запахами.

Як не можна зберігати зварені круто яйця

Навіть повністю зварені яйця не можна залишати при кімнатній температурі більше двох годин, перш ніж вони зіпсуються. Протягом цього часу краще відправити їх у холодильник.

Також не рекомендується зберігати зварені круто яйця в морозилці. Справа в тому, що після розморожування яєчний білок стає жорстким, з водянистою текстурою та неїстівним.

Скільки часу можуть зберігатися варені яйця

Незалежно від того, чи очищені яйця, вони можуть зберігатися в холодильнику до тижня. При цьому рекомендується дотримуватися вказаних на упаковці термінів придатності продукту.

Раніше ми розповідали, як визначити свіжість яєць. Вам точно знадобляться ці хитрощі.