Хрумка зовні і м’яка усередині: такою картоплею люблять поласувати в Італії

Читати російською
Автор

Ситну страву можна приготувати за копійки

Їсти смачно та ситно потрібно завжди, навіть під час Великого посту. Цей період — саме час поласувати смачною картоплею.

Хрумка зовні і м’яка всередині — саме таку картоплю дуже люблять італійці. Вони подають його як самостійну страву або як доповнення до будь-якого іншого, такою картоплею снідають, вечеряють та обідають. Shuba радить використовувати свіжий розмарин у кількості 5-6 гілочок або сушений у кількості за бажанням.

Як приготувати запечену картоплю по-італійськи

Інгредієнти на 4 порції:

  • картопля — 900 г;
  • часник, зубчики — 6 шт.;
  • розмарин, гілочка — 6 шт.;
  • олія соняшникова рафінована — 6 ст. л.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігріваємо до 220 градусів і відправляємо туди форму для запікання з соняшниковою олією.
  2. У цей час підготуємо необхідні інгредієнти. Картоплю чистимо, миємо і нарізаємо великими скибочками. У розмарину відокремлюємо листочки від гілочок. Часник чистимо і пропускаємо через прес.
  3. На гаряче лист викладаємо картоплю, зверху — часник і листя розмарину. Солимо, перчимо, ретельно перемішуємо і відправляємо в духовку на 20 хвилин.
  4. Через 20 хвилин перемішуємо картоплю і відправляємо в духовку ще на 20 хвилин до золотаво-коричневого кольору картопляних скибочок.

Подаємо картопля по-італійськи з пісним овочевим салатом. Вийде дуже смачно.