Мухи не переносять ці запахи: як позбутися настирливих комах

Читать на русском
Автор
2396
Не обов’язково використовувати агресивний спрей від комах
Не обов’язково використовувати агресивний спрей від комах. Фото freepik.com

Розповідаємо, які домашні засоби ефективні проти мух

З першим справжнім теплом навесні з’являються мухи. Ці комахи відрізняються своїм настирливим дзижчанням і спробою сісти на харчові продукти або на людей. Крім того, мухи можуть поширювати сміття та хвороботворні мікроорганізми.

У магазинах продається низка засобів від мух. Але найчастіше вони мають агресивний склад. Тому у боротьбі з комахами краще використовувати домашні засоби.

Раніше ми розповідали, як запобігти появі павуків у будинку. Тепер розповімо, як позбутися мух.

Натуральні засоби від мух

Один з ефективних методів боротьби з комахами передбачає використання ароматів, які вони не переносять. Посадивши на підвіконні чи балконі певні рослини, можна створити ароматичний бар’єр. Мухи не люблять запахи:

  • лемонграсу;
  • томатів;
  • лаванди;
  • герані;
  • базиліка.

Якщо ви не вирощуєте рослини вдома, використовуйте ефірні олії. За допомогою кількох крапель лавандової або евкаліптової олії в аромалампі або на арома-подушці ви не тільки відлякаєте мух, а й інших докучливих комах.

Не менш важливо створити умови, за яких мухам та іншим комахам буде важко потрапити до вашої оселі. У теплу пору року на вікнах повинні стояти антимоскітні сітки. Залишки їжі, солодкі напої та неупакована їжа є приманкою для мух. Тому завжди слід стежити за тим, щоб продуті були заховані, а на кухні панувала чистота. Якомога частіше спорожняйте відро для сміття. Викинута туди їжа теж починає смердіти, а її запах приваблює домашніх мух.

Раніше "Телеграф" ділився простим способом заощадити на засобі для миття посуду. Для цього знадобиться лимон.