Ви самі псуєте улюблений напій: основні помилки при заварюванні чаю, які роблять його несмачним

Читать на русском
Автор
Напій вийде набагато смачніше
Напій вийде набагато смачніше. Фото Freepik

Нехитрі трюки — і до вас на чай приходитимуть усі сусіди

Ароматний чай у багатьох сім’ях — один із улюблених напоїв. Однак насиченість і відмінний аромат досягається лише за правильного його заварювання.

Тому варто враховувати основні помилки при заварюванні чаю. Саме про них і розповімо разом із Ukr.Media.

Основні помилки при заварюванні чаю

На смак напою впливає неправильно обрана заварка. Для заварювання варто вибирати крупнолисті сорти чаю — вони довше заварюються і розкриваються, але дають більше аромату та смаку. У якісному заварюванні повинні бути молоді листочки або нирки — саме такий напій здатний підбадьорити.

Також важлива герметична упаковка чаю. Він має бути упакований не тільки в картонну коробку, але ще додатково у фольгу або поліетилен. На упаковці має бути вказана країна збору чаю та дата.

Для ароматного та смачного чаю також має значення кількість заварки. Адже якщо її мало – чай вийде слабким і несмачним, а якщо багато – гірким та дуже міцним.

Стандартно використовують 2 г чаю на 200 мл гарячої води, тобто 1 чайну ложку на чашку. Однак, варто також звертати увагу на рекомендації виробника.

Одна з головних помилок — заварювання чаю окропом. Але така температура далеко не завжди дозволяє розкрити смак та аромат напою.

Для чорного чаю вода має бути 90 градусів, для зеленого та білого чаю оптимальна температура – 60-80 градусів. Якщо ви заварюєте трав’яні та ягідні сорти, краще брати воду від 70 до 90 градусів.

Дуже часто чай заварюють дуже довго. Чорному чаю при оптимальній кількості заварки та температурі необхідно лише 3-5 хвилин, а зеленому – хвилини 3.

Важливо звертати увагу і на посуд. Ідеальний посуд для заварювання чаю – глиняний. Згодом такий посуд вбирає аромат чаю і напої в ньому стають ще яскравішими та смачнішими.

Якщо ви заварюєте чай у пакетиках, не викидайте їх. Вони вам знадобляться для розв'язання однієї проблеми.