Не сійте редис у цей час: урожай буде поганий

Читать на русском
Автор
4067
Редис — один з найголовніших компонентів весняних салатів
Редис — один з найголовніших компонентів весняних салатів. Фото freepik.com

Редиску можна пересіювати кілька разів

Редиска — справжня вітамінна бомба, а ще містить магній, фолієву кислоту і кальцій. Тому коренеплід часто додають у весняні салати. А з його листя можна готувати чудовий соус.

Редиска росте досить швидко. Пересівати овоч можна практично протягом усього сезону. Але все ж таки є період часу, коли варто відмовитися від ідеї сіяти редис.

Коли можна і коли не можна сіяти редис

У квітні можна сміливо розпочинати сівбу редиски в ґрунт. Вона чудово зростатиме навіть у горщику на балконі. Ця рослина не боїться характерної для весни різкої зміни температур.

Городники радять сіяти овоч поруч із буряком, оскільки це розпушить ґрунт і збільшить зростання коренів буряків удвічі.

Редиску не слід сіяти влітку, оскільки вона не дасть великого врожаю. Надземна частина, тобто листя, зростатиме як божевільне, а корінь буде слабким.

Набагато краще сіяти насіння, коли стовпчики термометра становлять максимум 15°С. Останній раз сіяти овоч можна у першій половині травня, коли температура на вулиці буде придатною для овочів.

Любителі редис можуть посіяти його знову, коли стане прохолодніше, наприклад, наприкінці серпня та у вересні. У цей час дні починають зменшуватись і середні температури вже не такі високі, як у середині літа. Це гарний час для посіву редиски. Рослина піде в корінь, а не в листя.

Раніше "Телеграф" розповідав, що треба садити поряд з огірками. Правильні сусіди значно збільшать урожай.