Якщо хочете великий урожай: після чого краще садити огірки на городі

Читать на русском
Автор
645
Вирощування огірків на городі
Вирощування огірків на городі. Фото Canva

Після цих рослин огірки будуть добре рости

Сівозміна — це особливість, яку однозначно треба враховувати під час посадки рослин на городі. Адже земля виснажується, якщо садити постійно одні й ті ж овочі. Ми вже розповідали, що садити після картоплі, а тепер дізнайтеся на місці чого — огірки.

Як пише видання "Дачники", одну рослину можна вирощувати на одному місці протягом 4 років. Далі — треба змінювати, що в ґрунті зберігалися корисні речовини. На думку городників, найкраще садити огірки після кольорової і білокачанної капусти.

Хорошими попередниками для огірків є картопля, помідори, буряк та горох. Хоча деякі овочівники не дуже схвалюють ідею посадки огірків після помідорів. Як і саджання їх разом на одній ділянці. Тому тут можна зрозуміти, як правильно, лише з власного досвіду.

Що садити разом із огірками

На одній ділянці варто саджати огірки разом із кропом, бобами, цибулею, шпинатом, різними видами салатів і фенхелем. Наприклад, кріп допомагає збільшувати плодоношення огірків. Запах часнику відлякує шкідників, також менше розвиваються хвороби.

А от салат і шпинат — збагачують корені огірків поживними речовинами та завдяки ним земля не втрачає вологість. Тоді як боби — віддають огіркам азот, який допомагає їм швидше розвиватися.

До речі, якщо вам цікавить, що ж садити після огірків у відкритий ґрунт, то слід — цибулю, буряк, часник, редис.

Раніше "Телеграф" писав, що краще посадити після помідорів на городі. Зверніть увагу на сидерати, боби, коренеплоди та інші овочі.