Хто б подумав, що виходить дуже смачно: для такого пирога знадобиться вода, цукор та трохи борошна

Читати російською
Автор

Ніхто не здогадається, що пиріг пісний

Навіть Великий піст — не привід відмовляти собі у улюбленій випічці. Якщо не хочеться готувати його із продуктами тваринного походження, тоді можна приготувати пиріг на воді.

Рецептом легкої, майже невагомої випічки ділиться Shuba. Вона відмінно підходить і для тих, хто постить, і для тих, хто веде веганський спосіб життя — адже десерті немає яєць, вершкового масла або молока. Готується він просто, виходить пишним і м’яким, а ванілін та цедра надають йому неповторного аромату. Його можна подавати й до сніданку, і як перекус або для сімейного чаювання.

Як приготувати пишний пісний пиріг

Інгредієнти на 6 порцій:

  • цукор — 150 г;
  • вода — 300 мл;
  • лимон, цедра — 25 г;
  • олія соняшникова — 45 мл;
  • борошно пшеничне — 330 г;
  • розпушувач — 16 г;
  • ванілін — 10 г;
  • сіль — 1/8 ч. л.;
  • цукрова пудра — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. У невеликій мисці змішуємо воду з цукром, цедрою лимона та рослинною олією.
  2. В окрему миску просіюємо борошно та розпушувач. До них додаємо ванілін, сіль та цукрову суміш. Все ретельно перемішуємо та замішуємо кремоподібне тісто.
  3. Приготоване тісто відправляємо у круглу форму діаметром 20 см і відправляємо у духовку на 45 хвилин за температури 175 градусів.

Даємо пирогу охолонути, дістаємо із форми й посипаємо цукровою пудрою. Подаємо з улюбленим напоєм.