У кожну пасочку — правильні дріжджі: святкова випічка вийде неймовірною

Читать на русском
Автор
Хитрощі використання дріжджів у випічці
Хитрощі використання дріжджів у випічці. Фото pinterest.com

Про ці хитрощі ви могли не знати

Навряд чи можна уявити Великдень без пишної, ароматної великодньої випічки. Звичайно, можна купити паску в магазині, проте приготовлена своїми руками завжди смачніше.

Кулінари вже вигадали неймовірну кількість рецептів паски, важливим інгредієнтом яких є дріжджі. Однак на ринку зараз їх дещо виглядом. Тому разом із "Попоїсти" розповімо, які дріжджі найкраще використовувати для якоїсь випічки.

Які дріжджі найкраще використовувати при приготуванні паски

Сухі швидкодіючі дріжджі — ідеальний варіант для зайнятих господинь: ви отримаєте швидку випічку за кілька годин. При їх використанні дуже важливо дотримуватися вказаних на упаковці пропорцій, інакше паска вийде занадто пористою і розсипчастою.

Живі або пресовані дріжджі зазвичай продаються у маленьких брикетах. Вони довго працюють, проте паски вийдуть пишними та ароматними.

Закваска — це варіант для "просунутих" господинь. Звичайно, з ними доведеться повозитися, проте випічка вийде м’якою та смачною.

Якщо ж немає часу на дріжджову випічку, можна використовувати розпушувач. Паска буде більше схожою на кекс, проте ви приготуєте її вдома.

Раніше ми розповідали, що можна приготувати із засохлої паски. Хлібний пудинг вийде надзвичайно смачним.