Паска без яєць — це легко: чим їх можна замінити у випічці

Читать на русском
Автор
Тепер відсутність яєць ніколи не буде проблемою
Тепер відсутність яєць ніколи не буде проблемою. Фото shuba.life

Ви ніколи б не подумали, що деякі продукти можна використовувати у випічці

Ароматна, пишна паска — традиційна випічка до святкового великоднього столу. Практично кожен рецепт її приготування включає яйця.

Однак що робити, якщо ви з якихось причин не вживаєте яйця чи вдома їх немає? Разом із Shuba розповімо, чим можна замінити яйця в паску без впливу на кінцевий результат.

Навіщо потрібні яйця у випічці

Завдяки своїм властивостям вони "склеюють" усі інгредієнти. Вони тримаються разом завдяки цьому продукту.

Також яйця надають тісту вологості. До того ж саме завдяки цьому продукту тісто виходить із золотаво-коричневою скоринкою.

Чим можна замінити яйця у випічці

Один із найпопулярніших замінників — яблучне пюре. Найкраще, якщо воно буде без цукру.

Також яйця можна замінити пюрованим бананом. Однак тут слід врахувати, що паска вийде з легким банановим ароматом. Якщо ж хочеться нейтрального смаку, можна використовувати авокадо. Всього 65 г бананів або авокадо замінює середнє яйце.

Різне насіння — відмінний замінник яєць у тісті. Необхідно змішати 1 ст. л. насіння із 3 ст. л. води та залишити, поки насіння не поглине вологу, а суміш не стане схожою на густий кисіль. Одна порція такої суміші замінює одне яйце. Однак тут слід врахувати, що вона може дати випічці горіхового смаку.

Ще одна гарна суміш на заміну одному яйцю – 1 ст. л. харчової соди та 1 ст. л. оцту. Вона зробить випічку легкою та повітряною.

Усього 60 грамів сиру тофу спокійно замінить одне яйце. Цей продукт не має жодного яскраво вираженого смаку та запаху, проте може зробити випічку важкою та щільною.

Одне яйце спокійно замінить 60 грамів звичайного йогурту. Він зволожить тісто і добре склеїть всі інгредієнти. Найкраще брати звичайний грецький йогурт без цукру, барвників та ароматизаторів.

Замість яєць у випічку можна додати горіхову пасту. Однак варто звернути увагу на пасту з вологою кремовою текстурою – тоді всі інгредієнти ідеально перемішуються.

Спробуйте ці хитрощі при приготуванні старовинної паски. Вас точно вразить.