Без шкоди для кольору: як випрати джинси і не засмутитися

Читать на русском
Автор
Дізнайтеся, як зберегти колір та розмір джинсів під час прання Новина оновлена 03 квітня 2024, 22:29
Дізнайтеся, як зберегти колір та розмір джинсів під час прання. Фото shutterstock.com

Корисні поради для прання улюблених джинсів

Джинси — універсальна річ у гардеробі, яку можна носити і на щодня, і створювати більш вишукані луки. Ці зручні штани вимагають догляду та правильного прання, щоб довше зберігати свій "товарний" вигляд. "Телеграф" вже розповідав, як вивести плями від кави з одягу, а сьогодні ділиться порадами, як правильно прати джинси, щоб вони не втратили колір.

Є кілька простих порад, що допоможуть зберегти джинси свіжими, пише meta.ua. Пропонуємо дізнатися про них детальніше.

Як правильно прати джинси

Делікатний режим прання

Відправляючи улюблені джинси в пральну машину, налаштуйте делікатний режим із прохолодною водою. Це попередить вицвітання тканини та усідання улюблених штанів. Якщо у вас темні джинси, додайте засіб для прання темних речей.

Прання навиворіт та окремо

Перед пранням джинси потрібно вивернути навиворіт. Це захистить тканину від прямого впливу миючого засобу та тертя. Також вивернуті джинси будуть менш схильні до вицвітання. Найкраще прати джинси окремо від інших речей.

Сушіння на свіжому повітрі

Джинсові речі найкраще сушити на свіжому повітрі, а навесні погода саме цьому сприяє. Тепло із сушарки може призвести до усадки джинсів та вицвітання тканини. Якщо немає варіанта сушити на свіжому повітрі, то вибирайте в сушарці цикл з низькою температурою або без нагрівання.

Раніше "Телеграф" розповідав про прості способи відіпрати бруд, що в’ївся, на шкарпетках. З цими засобами носки знову стануть білими.