Впораються з першого разу: ці копійчані засоби допоможуть вивести плями від кави з одягу

Читать на русском
Автор
Ці лайфхаки стануть у пригоді любителям кави Новина оновлена 22 березня 2024, 10:00
Ці лайфхаки стануть у пригоді любителям кави. Фото Pinterest

Які бюджетні кошти допоможуть вам відіпрати плями від кави

Любителі кави, напевно, стикалися з плямами від напою на одязі і ламали голову, як їх вивести. Як виявилось, є бюджетні засоби, які допоможуть відіпрати плями від кави на одязі. "Телеграф" уже розповідав, як вивести пляму від шоколаду з одягу, а сьогодні ділиться, що робити із плямами від кави.

Якщо вже так склалося, що ви пролили каву на одяг, то треба діяти швидко, щоб напій не ввібрався глибоко у тканину, пише vikna.tv. Проте є й засоби, які допоможуть вивести і застарілі плями.

Як випрати плями від кави — дієві способи

Гаряча вода

Якщо є можливість, потрібно відразу прополоскати свіжу пляму від кави гарячою водою. Підійде варіант води з-під крана. Головне зробити все дуже оперативно. Також можна підігріти воду в чайнику, щоб вона була гарячою, але не кипіла, і залити нею пляму на одязі.

Оцет

Звичайний столовий оцет можна використовувати для виведення плям від кави. Для цього потрібно розвести чайну ложку оцту в чашці води та полити цим розчином пляму.

Нашатирний спирт

Цей аптечний засіб добре впорається з плямами від кави на білому одязі. У півлітра води, потрібно додати 10 крапель нашатирю і вилити цей розчин на пляму. Залиште річ відмокати в цьому розчині і потім поперіть у машинці як завжди.

Спирт

Спиртом можна виводити кавові плями на синтетичному одязі. Спочатку замочіть річ у воді, потім додайте туди літр води, у якій потрібно розвести чайну ложку чистого спирту. Залиште на півгодини відмокнути та відправляйте річ у машинку.

Раніше "Телеграф" розповідав про прості способи відіпрати бруд, що в’ївся, на шкарпетках. З цими засобами носки знову стануть білими.